facebook

Прикарпатець зібрав колекцію з понад 200 автентичних гуцульських вишиванок (відео)

Мешканець села Бабин Косівського району, колекціонер Богдан Петричук збирає автентичні гуцульські вишиванки. Чоловік робить це для того, щоб зберегти культурну спадщину для наступних поколінь. Окремим його експонатам – понад 100 років. За колекцією можна простежити, як змінювався стиль вишиваних сорочок з роками.

Колекціонувати вишиті сорочки Богдан почав з тринадцяти років. Вже тоді, ще навчаючись у школі, зрозумів, наскільки цінні такі речі. Кожна вишивана річ у колекції для Богдана є цінною для чоловіка. Кожна має свою історію, нерідко – трагічну, пишуть Версії з посиланням на РАІ.

“Якщо йшли москалі, то молоді всі тікали. Переховувалися, бо їх то виселяли, то мучили, люди старалися втекти від них. То брат побіг потоком і врятувався, а інші двоє побігли так на горб, їх вбили. І оця сорочка з тієї родини збереглася дотепер”, – розповів чоловік.

Колекція Богдана Петричука налічує понад 200 вишитих сорочок, здебільшого – гуцульських. Проте чоловік планує розширювати колекцію та запрошує усіх охочих поглянути на автентичну українську вишивку.

Читайте також:  15-річна дівчина перемогла у конкурсі "Міс Коломия". ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.