facebook

На Тернопільщині в межах “Великого будівництва” Зеленського відремонтують 73 км дороги до Івано-Франківська

У Тернопільській області цьогоріч у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” дорожники відремонтують автошлях Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль.



Про це повідомляє Тернопільська ОДА. Йдеться про 73 км нового покриття.

“Автошлях Н-18 за програмою “Велике будівництво” буде відремонтовано до межі з Івано-Франківською областю від смт Дружба. Це 73 кілометри нового покриття (2 шари), укріплена основа дороги, нова розмітка та бар’єрне огородження”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що робочі вже відфрезували близько 20 км старого покриття. Таким чином, поточний середній ремонт автошляху просунувся до села Доброполе.

Паралельно з ремонтом покриття встановлять освітлення, пішохідні доріжки, замінять дорожні знаки та встановлять бар’єрне огородження.

Окрім цього, команда “Великого будівництва” планує відновити міст у селі Струсів, котрий не ремонтувався понад 50 років. Згідно з проєктом, міст із балкового перероблять на арковий. Габарити моста збільшать до 9 метрів, розширять тротуари по обидва боки до 1,5 м,

Також в області за програмою Зеленського “Велике будівництво” планують відремонтувати автошляхи М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, Р-39 Броди –Тернопіль, Т-20-10 Збараж – Підволочиськ, та мости у населених пунктах: Лисівці, Підгороднє, Почапинці, Скорики, Шибалин, Плотича (два об’єкти) та на обході смт Козова.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

Читайте також:  Не тільки після вакцинації. Хто і як може отримати COVID-сертифікати в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.