facebook

Українцям з 1 липня підвищать пенсії: хто отримає надбавку

В Україні пенсіонерам підвищать виплати з 1 липня. Щомісячна надбавка буде в розмірі 100 гривень. Вона чекає тих, хто не підпав під індексацію у 2019-2020 роках.



Про це повідомила в Міністерстві соціальної політики Марина Лазебна.

Надбавку отримають ті півмільйона українських пенсіонерів, які не отримали її в 2020 році.

“Ми знаємо цю категорію людей. Коли робили індексацію з березня для 8 млн осіб, я знала, що ще півмільйона ось таких людей. Ми для них також визначили щомісячну доплату по 100 гривень”, – розповіла українцям міністр Марина Лазебна.

Також міністр повідомила, що дуже добре знає проблеми чорнобильців і людей з інвалідністю. Так, наприклад, в уряді планують підвищити мінімальну пенсію до двох тисяч гривень інвалідам першої групи і хочуть на 40% підвищити виплати ліквідаторам ЧАЕС з інвалідністю.

“Ми зараз внесемо на уряд постанову про підвищення пенсій, мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи. У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров’я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати понад 2000 грн, ми зараз їм піднімемо пенсію”, – зазначила вона.

За словами Лазебної, мінімальні пенсійні виплати для чорнобильців збільшаться у два рази.

“Минулого року ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази”, – повідомила міністр.

Читайте також:  “Люди почули пронизливий плач малюка”: Мати кинула свого новонародженого сина вмирати на цвинтарі (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.