facebook

Кількість вакансій для українських заробітчан злетіла: куди та на яку роботу кличуть

Кількість вакансій в ЄС для іноземних громадян, зокрема українських заробітчан, збільшилася на 7-27%. Це пов’язано з послабленням карантинних обмежень.



Про це OBOZREVATEL розповіла Олена Кірільєвніна, керівниця відділу з роботи з партнерами міжнародного сайту з працевлаштування Jooble. Серед країн, в яких роботодавці найбільше чекають працівників з України, – Польща, Чехія, Німеччина, Литва і Латвія.

Куди кличуть українців:

Польща: на 27% більше вакансій, найбільш часто розміщуються – різноробочий, пакувальник, збирач ягід.

Чехія: на 18% більше вакансій, найпопулярніші – водій-далекобійник, зварювальник, різноробочий.

Німеччина: на 13% більше вакансій, найпопулярніші – пакувальник, різноробочий на виробництво, опікун для людей старшого віку.

Литва: на 7% більше вакансій, найчастіше пропозиції для українців стосувалися таких вакансій – різноробочий, пакувальник, оператор верстата.

Латвія: на 13% більше пропозицій від роботодавців, найпопулярніші – фасадник, токар, різноробочий.

“Ринки багатьох країн уже пристосувалися до нової ковідної реальності й готові відновлюватися, тому відчувають потребу в працівниках, яких наймати з України їм вигідно і недорого”, – зазначає експертка.

Читайте також:  “Наш роман відбувався під пильним оком його дружини”: Щоб не втратити роботу, Анатолій позалицявся до самотньої жінки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.