facebook

Суд не взяв Медведчука під варту у справі про держзраду: лише домашній арешт

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу і куму Путіна Віктору Медведчуку. Перед тим йому висунули підозру у державній зраді і замаху на розтрату національних ресурсів у Криму.



Про те, що Медведчука необхідно взяти під варту, клопотали слідчі Офісу генпрокурора. Втім, суддя В’ячеслав Підпалий відмовив у цьому і відпустив Віктора Медведчука під домашній арешт.

Прокуратура вимагала арешту Медведчука до 10 липня або ж внесення застави у розмірі 300 мільйонів 930 гривень. Однак право на заставу вимагали дозволити у разі, якщо політик перебуватиме у Києві та не спілкуватиметься з іншим підозрюваним – Тарасом Козаком. Зауважимо, раніше РНБО заблокувала усі активи та рахунки політика.

До речі, 40 народних депутатів від ОПЗЖ заявив, що готові взяти їхнього однопартійця на поруки.

Суддя політика відомий скандальними рішеннями
На засіданні з обрання Медведчуку запобіжного заходу головував суддя В’ячеслав Підпалий. За даними проєкту Prosud, у минулому служитель Феміди схвалював суперечливі рішення:

2020 року Підпалий зобов’язав “Привабтанк” виплатити братам Суркісам 200 мільйонів доларів.
2018 року суддя видав дозвіл на отримання усіх даних щодо телефонних дзвінків та смс двох журналісток-розслідувачок.
2016 році Підпалий зняв арешт з рахунків колишнього віцепрем’єр-міністра з оточення президента-втікача Віктора Януковича Сергія Арбузова.
Медведчука підозрюють у державній зраді
Кума Путіна Віктора Медведчука та його близького соратника Тараса Козака підозрюють у державній зраді. Підозра стосується замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Підписала підозру генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона заявила, що слідство та прокурори мають достатньо підстав, аби змінити статус цих політиків зі свідків на підозрюваних.

Вручити підозру Медведчуку одразу ж не змогли: СБУ не знайшла політика за місцем проживання.

Читайте також:  МОЗ планує на початку літа відкрити у великих містах центри вакцинації від Covid-19

Обшуки у Медведчука
11 травня СБУ намагалася провести обшуки у будинку Медведчука.
До того ж силовики прийшли з обшуками в офіси ОПЗЖ та “Українського вибору”.
Втім, охорона Медведчука викликала адвокатів Охорона Медведчука не пускає в будинок СБУ і не дає слідчим вручити підозру, – ЗМІ й переконувала, що політика немає вдома.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.