facebook

“Кінець епохи бідності“: в Україні збільшать прожитковий мінімум

Кабінет міністрів України розробляє плани по збільшенню прожиткового мінімуму в країні, щоб підняти його до “справедливого” рівня. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.



Плани щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні до такого рівня, щоб даний вид соцзабезпечення дійсно дозволяв прожити на нього місяць, Кабмін розробляє в рамках оголошеної президентом Володимиром Зеленським програмою з подолання бідності. Можливість підвищення прожиткового мінімуму чиновники урядового апарату вже встигли обговорити на спільній нараді з нардепами і вченими.

“У рамках ініціативи президента щодо подолання бідності в Україні працюємо над затвердженням справедливого прожиткового мінімуму. Обговорили питання на спільній нараді з Мінсоцполітики, Мінекономіки, Мінфіном, Офісом президента, профільним комітетом Верховної Ради і вченими”, – розповів Денис Шмигаль.

Відзначимо, що на сьогоднішній день в Україні суми прожиткового мінімуму навряд чи вистачить на цілий місяць нормального життя. Так, для працездатних осіб прожитковий мінімум становить 2270 гривень на місяць, для непрацездатних – 1769 грн.

В Держбюджеті закладено також підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 2294 гривень на місяць з 1 липня, а також до 2393 грн – з 1 грудня 2021 р.

Читайте також:  "Розгорівся миттю, все стріляло": стали відомі подробиці про жертви пожежі в Харкові

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.