facebook

Ткаченко вважає, що не треба перейменовувати церкву Московського патріархату

Міністр культури та інформаційної політики України пропонує «не розхитувати ситуацію»

Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Закон зобов’язує церкву Московського патріархату в Україні змінити назву. Проте вони не збираються цього робити. На думку Ткаченка, у питанні можливого перейменування УПЦ МП у Російську православну церкву необхідний діалог.




«У будь-якому разі рухатися в той чи в інший бік для того, щоби зараз роздмухувати цю ситуацію, якою могли би скористатися наші недруги, я вважаю, не потрібно. Діалог, культура діалогу – найкращі ліки від запобігання будь-яких дискусій»,
– сказав Ткаченко.

Нагадаємо. 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проєкт закону, згідно з яким Українська Православна Церква повинна змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

1 квітня Українська православна церква (Московського патріархату) оголосила про наміри передати Офісу президента звернення з вимогою скасувати закон про примусову зміну назви УПЦ.

Читайте також:  В Україні хочуть заборонити релігійні організації, пов'язані з росією. Що буде з московським патріархатом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.