facebook

Рекорд зареєстрованих на ЗНО у Франківську: освітяни назвали причини

Цього року в Івано-Франківську на ЗНО зареєструвалась рекордна кількість учасників за весь час проведення оцінювання.



Про це сьогодні на оперативній нараді повідомив директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук.

За його словами, однією з причин цього рекорду, стало те, що серед учасників ЗНО, які зареєструвались збільшилась кількість випускників минулих років, інформує кореспондент Фіртки.

Також збільшилась кількість студентів чи учнів коледжів, училищ, які вирішили здобувати вищу освіту. Для цього їм необхідно здати ЗНО. Будь-хто, хто закінчував освітній заклад раніше, може здавати ЗНО й цьогоріч.

Крім того, ЗНО прирівняли до ДПА.

«Учень загального середнього закладу освіти чи учень ПТУ, який закінчував загальну середню освіту, здавав Державну підсумкову атестацію у формі Зовнішнього незалежного оцінювання. Кожен випускник реєструвався на здачу ДПА у формі ЗНО, що також збільшило кількість зареєстрованих», – пояснює освітянин.

Ігор Максимчук уточнив, що Верховна Рада прийняла Закон про скасування ДПА для учнів 11 класів. Однак він вступив у дію відносно недавно, а тому ті учні, які зареєструвалися на ДПА у формі ЗНО вже не могли відкликати свої заяви. Тож вони також вважаються зареєстрованими учасниками ЗНО.

читайте також: ЗНО 2021: які предмети найбільш популярні серед прикарпатців

Разом з тим у Департаменті освіти та науки відмітили зростання кількості випускників впродовж попередніх років.

«У 2015 році в Івано-Франківську було 1008 випускників, 2016 році – 1104, 2017 році – 1107, 2018 році – 1090, 2019 році -1271, а цього навчального 2020/2021 року уже налічується 1583 випускники. Якщо брати за останні п’ять років кількість випускників в Івано-Франківську зросла на понад 500 учнів. Тому така у нас рекордна цифра», – повідомив Ігор Максимчук.

Читайте також:  Сертифікати ЗНО будуть дійсні кілька років

Також головний освітянин додав, що цьогоріч додалося випускників шкіл з приєднаних до Івано-Франківської громади сіл.

«Крім випускників, зовнішнє незалежне оцінювання можуть здавати усі, хто має атестат чи свідоцтво про повну загальну середню освіту. Результати тестів ЗНО, які здавали у попередні роки, до прикладу у 2018, 2019, 2020 років будуть дійсними для цьогорічної вступної кампанії», – підкреслив Ігор Максимчук.

Нагадаємо, в Івано-Франківську вже підготували 20 пунктів тестування. З них 12 – розмістили у закладах загальної освіти, п’ять – у ПТУ та три – у коледжах.

До організації залучили 984 педагогічних працівників.

Основна сесія ЗНО-2021 триватиме з 21 травня по 5 червня.

Крім того, з 6 до 18 травня триває реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Українські школярі можуть отримати премії за високі результати на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.