facebook

Лукашенко видав “декрет” на випадок свого вбивства

У Білорусі в разі насильницької смерті самопроголошеного президента Олександра Лукашенка управління країною повинно буде перейти до Ради безпеки на чолі з прем’єр-міністром.



Такий порядок перерозподілу влади передбачено в “Декреті про захист суверенітету й конституційного ладу”, який підписав Лукашенко. Новина про це 9 травня з’явилася на його сайті.

Документом передбачається, що в разі загибелі лідера “внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій” на території країни негайно мають ввести “надзвичайний або військовий стан”.

Водночас усім державним органам і їхнім посадовим особам наказано діяти відповідно до рішень Ради безпеки, на засіданнях якого головує прем’єр. Відомство має визначити перелік заходів щодо забезпечення “надзвичайного або воєнного стану”, а його рішення – обов’язкові для всіх і підлягають безумовному виконанню.

“Основним питанням буде проведення виборів. Рада безпеки за участю губернаторів ухвалить рішення про їхнє проведення. Декрет спрямований на збереження незалежності й суверенітету країни”, – підсумувала пресслужба Лукашенка, зазначивши, що документ набуває чинності з моменту його підписання.

Читайте також:  Частина бійців Правого сектора перейдуть у підрозділ СБУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.