facebook

Після візиту подружжя Зеленських у Верховину зацькували власницю музею

Як відомо, на Великдень президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою неочікувано відвідали Верховину, пишуть Версії.



Президентське подружжя побувало на екскурсії в трьох музеях: хаті-музей “Тіна забутих предків”, де проживав та творив Сергій Параджанов, музеї “Гуцульської магії” та Музеї гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика. Також глава держави завітав у колибу “Згарда” в селі Верхній Ясенів.

Після опублікованих фото одну з родин, які сфотографувалися з Володимиром та Оленою Зеленським, почали хейтити в мережі.

МГІД під ТРЕТІМ АБЗАЦОМ ВСЕРЕДИНІ НОВИНИ Inside Post Content (After X Paragraph)
Зокрема власницю Музею гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика, доньку легендарного музиканта Наталію Гузак назвали “дівчиною з шинку”.

“Дівчину з шинку змусили зняти взуття, що б вона не була вище шмарлі”, – написав Володимир Співак

Зазвичай, до музею батька Наталії Гузак, відомого етнографа і музиканта-самоучки Романа Кумлика, який грав на 100 інструментах, заходять, знявши взуття. І сама пані Наталя проводить екскурсії босоніж.

“Не можна топтатися по тканих доріжках у гуцульській хаті тими підошвами, які місили болото чи порох надворі!”, – пояснює професорка Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Світлана Ковтюх, яка й сама побувала свого часу на екскурсії в цьому музеї.

На захист власниці музею стало чимало українців.

“Нічого святого у світлі дні!!!

…Чомусь найбільше дісталося нашим простим, але глибоко шанованих людям сім’ї Гузаків, зокрема пані Наталії. Президент за рекомендаціями наших місцевих чиновників у Великодні дні відвідав унікальний в своєму роді музей нашого уславленого музиканта-віртуоза, гуцульського маестро Романа Кумлика. Після цілком зрозумілої зустрічі та екскурсії і звичайної презентації, яка тривала всього 20-ть хвилин, президент зробив фото з власницею музею, дочкою легенди Наталією і своєю дружиною. Звичайно, світлина потрапила до інтернету і тут почалось. Не розібравшись, хто на фото, де воно зроблено, люди, хоча, які це люди – це диванні “патріоти”, гірші за того москаля, що топче наш Крим і Донбас, почали писати таку дурню, що з розуму можна було зійти”, – написав радіоведучий Олег Гапчук.

Читайте також:  На виборах голови Олешанської ОТГ переміг Богдан Двояк

Він додав, що під час екскурсії пані Наталя знайомила президента з творчістю свого батька, розповідала про традиції, про нелегке життя гуцулів, про заслання в Сибір її родини, про пережиті важкі часи, про те, як попри все це їм разом вдалося зберегти всі ці цінності не лише сімейні, а і творчі.

“Екскурсія велася виключно українською мовою з вставками рідного нам усім діалекту, що завжди дуже цікаво. Наталя за 20-ть хвилин спілкування з президентом зробила більше, чим будь-хто з цих горе-писак. Де, як не тут, президент мав побачити та навіть відчути, як треба любити свій край і свою державу, як то бути патріотом на ділі, а не на словах. Тут він на прикладі молодої талановитої жінки міг побачити, що воно таке успіх на благо рідних тобі людей, як бути щирим, яким він є справжній патріотизм. Саме тут він побачив все те, що саме йому і потрібно, як главі нашої країни, особливо зараз. Саме тут в цьому сакральному місці, можливо він щось і збагне і отримає неоціненний досвід. Побільше б він відвідував такі місця і уважно прислухався до того, що чує і робив такі світлини з такими людьми. Коли ж ми навчимось цієї політичної культури, поваги?”, – резюмував Гапчук.

В свою чергу, власниця музею подякувала всім за підтримку.

“Слава Богу, що є свідомі українці і знають, що я могла розказувати. Я патріот України. І це особисто сказала президенту. І хотіла до нього достукатись…”, – написала Наталія Гузак.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.