facebook

ЄС хоче послабити обмеження на в’їзд: що пропонують

Європейська комісія пропонує послабити обмеження на в’їзд до Євросоюзу для іноземців.



Про це повідомили на офіційному сайті Єврокомісії 3 травня.

Зазначається, що обмеження хочуть пом’якшити тим, хто приїздить не лише  з країн, де хороша епідеміологічна ситуація. А також тим, хто завершив вакцинацію препаратами, які сертифіковані Європейським агентством лікарських засобів або Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Дозвіл також пропонують поширити на ті вакцини, які ВООЗ схвалила до застосування в екстрених ситуаціях.

Іноземці повинні зробити щеплення щонайменше за два тижні до прибуття до країн ЄС. Порядок перетину кордонів визначається самостійно країнами-членами ЄС.

Як повідомлялося, Європейський парламент затвердив свою позицію і вирішив ввести не “зелені паспорти”, а COVID-сертифікат. Він може бути і цифровим, і паперовим. Дійсним буде впродовж року. У ньому має бути інформація про вакцинацію проти коронавірусу, імунітет, негативний результат тесту або про те, що людина нещодавно перехворіла.

Читайте також:  Повертались з відпочинку: авто з молодими українцями потрапило у жахливу аварію в Болгарії, є загиблі та багато постраждалих

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.