facebook

В ЄС запропонували дозволити в’їзд вакцинованим від COVID-19 туристам

В Євросоюзі запропонували дозволити в’їзд іноземним туристам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу (COVID-19).



Як говориться в заяві Єврокомісії, вакцина повинна бути сертифікована в ЄС. Водночас щеплення має бути зроблено щонайменше за 2 тижні до прибуття в ЄС, передає Bloomberg.

“Єврокомісія пропонує (країнам ЄС. – Ред.) дозволити в’їзд на територію Євросоюзу з не необхідними цілями не тільки для осіб, що прибувають з країн із хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих, хто отримав усі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС. Дозвіл може бути також поширений на вакцини, які завершили процес сертифікації ВООЗ для застосування в екстрених ситуаціях”, – йдеться в повідомленні.

Додамо, що порядок перетину кордонів визначається самостійно країнами-членами, а Єврокомісія може лише давати рекомендації.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Євросоюз може дозволити в’їзд без обмежень влітку 2021 року для туристів, які вакцинувались проти COVID-19.

Додамо, що сертифікат здоров’я з вмістом інформації про вакцинацію від COVID-19, єдиний для громадян усіх 27 країн Європейського Союзу, буде введений із 15 червня 2021 року.

Читайте також:  S&P знизило рейтинги України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.