facebook

МОЗ оновило карантинні зони: кількість “червоних” областей зменшилася до семи

Міністерство охорони здоров’я оновило карантинні зони в Україні: кількість



МОЗ оновило карантинні зони: вже сім областей стали “жовтими”
“червоних” регіонів зменшилася до семи.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 1 травня.

На “червоному” рівні – залишилося вже сім регіонів: Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

Кількість “жовтих” регіонів зросла до десяти. Від сьогоднішнього дня, 1 травня, на цей рівень карантинних обмежень перейшли Київ, Київська та Миколаївська області. Крім цих трьох регіонів, обмеження “жовтої” зони діють у  Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Херсонській та Чернівецькі областях.

У них зменшується кількість COVID-госпіталізацій. Найбільші цифри досі у Хмельницькій області: сьогодні – 80,7. Вчора показник був – 84,7. У “жовтому”  Києві показник становить 47,9. Норма – 60 на 100 тисяч населення.

У “помаранчевій” зоні – вісім регіонів – Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 1 травня зафіксовано 8 549 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померла 351 людина, ще 14 956 одужали. Було проведено 83 336 тестів.

Протягом минулої доби, 30 квітня, щеплення від коронавірусу отримали 49 985 українців. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 506 067 людей.

Читайте також:  Україна закрила КПП на кордоні через коронавірус. Повний список

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.