facebook

З 1 травня багатьом українцям перестануть виплачувати субсидії: стало відомо, кого позбавлять державної допомоги

Вже з 1 травня багато українців, які раніше отримували субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, залишаться без державної допомоги. І справа тут не лише в закінченні опалювального сезону, яке і так різко звужує коло субсидіантів. Справа в тому, з 1 травня вступають в силу нові правила призначення субсидій, які посилюють вимоги до одержувачів виплат.



Ці нові правила відсівають значне коло громадян, які раніше отримували субсидії. Однак тепер держава твердо наполягає на тому, що допомогу на оплату комуналки мають отримувати лише ті, хто дійсно її потребує. Суть нових правил виклав заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко в своєму інтерв’ю на телеканалі “Україна 24”.

“Якщо у громадянина є певна сума коштів, за яку він купує ту ж валюту, то питання, чому вони не йдуть платити за комунальні послуги, а вимагають допомоги від держави… Якщо купили автомобіль більше мільйона гривень, а при цьому говорять, що не можуть заплатити за комунальні послуги – це соціально несправедливо “, – зауважив чиновник.

Тих, хто дійсно не може оплатити комуналку зі своїх мізерних доходів, держава підтримає та, як і раніше, буде виплачувати їм субсидію, каже Бученко. При цьому, насправді, відсів тих, хто буде позбавлений виплат, не так вже й великий. Це, радше, акт відновлення соціальної справедливості, а не реальної економії бюджетних грошей.

“Якщо брати по Києву, то у нас зі 100 тисяч громадян, які на сьогоднішній день користуються… Будуть 99,9 тисячі громадян, які користуватимуться. Інші – 0,1%, які не отримають”, – підсумував Максим Бученко.

Нагадаємо, з 1 травня всім претендентам на субсидію доведеться заново подавати заяви і пройти при цьому жорстку перевірку доходів і витрат членів домогосподарства. При цьому

Читайте також:  На Франківщині зросла середня зарплата: в яких галузях платять найбільше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.