facebook

На Донбасі загинув воїн ЗСУ

У зоні бойових дій на сході України загинув воїн Збройних сил України Іван Ковальовський (“Африка”) із села Колінки, що на Прикарпатті.

Трагедія трапилася 26 квітня – життя воїна нібито обірвав ворожий снайпер. Про це написали на сторінці Городенківської міської ради територіальної громади у Facebook. Однак в офіційному зведенні штабу ООС інформації про таку втрату немає.

“Городенківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті учасника АТО, уродженця села Колінки – Ковальовського Івана Івановича “Африки”, який загинув 26.04.2021 року від кулі ворожого снайпера”, – йдеться у некролозі.

“На жаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить щиро поділяємо горе родини та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Не забудемо про його подвиг та мужність у виконанні військового обов’язку перед Україною. Вічна пам’ять!” – написали земляки Героя.

У коментарях під дописом місцева влада Городенщини уточнила, що джерелом інформації про загибель Ковальовського є голова ГО “Городенківське районне об’єднання учасників АТО”.

Як зазначило місцеве видання “Репортер”, в Івано-Франківському центрі комплектування та соціальної підтримки підтвердили інформацію про втрату в зоні ООС, але ім’я загиблого не вказали.

Згодом допис про загибель Героя від кулі ворожого снайпера на сторінці спільноти “Голос підпілля Городенка” у Facebook оприлюднила кума воїна Леся Гарасимчук. За її словами, Ковальовський боронив Україну з перших років війни з Росією.

“Іван Ковальовський був справжнім воїном, взірцем та порадником своїм побратимам, Героєм нашої України. Він пройшов нелегкий шлях від самого початку війни, був поранений. Після довготривалого лікування та реабілітації він мужньо спішив до своїх, бо, знаючи, що залишив їх на полі бою, завжди говорив: “Маю бути там, маю мужньо захищати своїх дітей. Як не я, то хто?”. Був радісний, привітний та веселий, завжди ділився порадами, світлинами з друзями з окопів, бліндажів та відпочинку. Герої не вмирають”, – написала жінка.

Читайте також:  Сьогодні сили АТО тричі вступали у бій з бойовиками



У коментарях жінка уточнила, що важке поранення у 2015 році її кум отримав, рятуючи свого товариша. Тоді Ковальовський підірвався на міні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.