facebook

Прикарпатців попереджають про виявлену сальмонелу у курятині з Польщі

У заморожених курячих ніжках, що експортувалися з Республіки Польща до країн-членів ЄС, спеціалісти Держпродспоживслужби виявили сальмонелу.



Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області, інформує Фіртка.

Заморожені курячі ніжки переробляли на м’ясо механічного обвалювання, а після цього їх надіслали в Україну. М’ясо отримало підприємство у Дніпрі.

Держпродспоживслужба Прикарпаття просить операторів ринку вилучити курячі ніжки з виробництва та обігу, адже встановлено, що воно може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

А також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління.

Довідково

Сальмонельоз – це інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі; характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму.

Читайте також:  Прикарпатська агрофірма "Перспектив" попередила, що чотири дні кропить поля

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.