facebook

Туберкульозний центр Івано-Франківська отримав рентген-апарат від Фонду Ріната Ахметова

Фонд Ріната Ахметова передав високоефективний рентгенівський переносний цифровий діагностичний апарат INDIagraf-02 Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центру.



Медики отримали нове обладнання в рамках програми “Рінат Ахметов – Порятунок життів”. Мобільний рентгенапарат дає можливість швидко і точно виявляти захворювання на ранніх стадіях, що дозволить надавати більш якісно невідкладну, поточну та профілактичну медичну допомогу пацієнтам.

– Хочу привітати всіх із цією подією. Хочу подякувати представникам соціально відповідального бізнесу за те, що берете участь у боротьбі з пандемією. Фонд Ріната Ахметова також неодноразово допомагав Івано-Франківській області спецавтомобілями швидкої допомоги, апаратами штучної вентиляції легенів, експрес-тестами, – сказав радник голови Івано-Франківської ОДА Едуард Греков.

Нагадаємо, що у рамках проєкту Фонду “Боротьба з COVID-19 в Україні” область також отримала 20 апаратів ШВЛ, 13 400 експресс-тестів і 12 000 захисних костюмів.

Представник ДТЕК Олександр Воронкін зазначив, що допомога Ріната Ахметова завжди приходить туди, де її потребують найбільше.

– У рамках програми “Рінат Ахметов – Порятунок життів” були реалізовані масштабні національні проєкти в сфері охорони здоров’я. Зокрема, проєкт “200 швидких для України” дозволив підвищити рівень екстреної допомоги в країні. Нові 10 машини надійшли і медикам Івано-Франківської області. Це п’ять машин класу В, неонатальний автомобіль і чотири медичних позашляховики на базі Toyota Land Cruiser. У рамках проєкту Фонду “Боротьба з COVID-19 в Україні” Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр отримав два надсучасних апарати ШВЛ. Але взагалі історія взаємовідносин центру та Фонду Ріната Ахметова почалася 13 років тому, коли Фонд передав вашій лікарні діагностичний комплекс “Спектр”, – розповів Олександр Воронкін.

За словами медиків, таке суперсучасне обладнання сьогодні особливо затребуване.

– Апарат, який ми сьогодні отримали від Фонду Ріната Ахметова, був нам потрібен дуже давно. Адже важкохворі, які перебувають у нас, потребують постійного динамічного спостереження за тим, що відбувається в їхніх легенях. Таких пацієнтів неможливо відключити від апарата ШВЛ або централізованої подачі кисню, і саме такий апарат від Фонду дозволяє зробити рентген прямо в палаті, – підкреслив в.о. директора центру Любомир Малофій.

Читайте також:  Франківські патрульні евакуювали автомобіль п'яного водія, який заснув за кермом під час руху

‒ Проєкт “Боротьба з COVID-19 в Україні” реалізується в рамках програми “Рінат Ахметов – Порятунок життів”. Це наймасштабніша приватна ініціатива для допомоги державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Проєкт не має аналогів, адже в найкоротші терміни опорні лікарні по всій країні отримали 337 тисяч експрес-тестів, більш ніж 200 тисяч засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів, 155 кисневих концентраторів. Для понад 800 ліжко-місць у регіонах був забезпечений доступ до стаціонарних і мобільних джерел кисню, ‒ розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

Ключовим елементом допомоги стали понад 200 апаратів ШВЛ – це найбільша поставка подібного обладнання в Україну за час пандемії. Усього допомогу Фонду отримали 505 медустанов у 203 населених пунктах: як клініки в обласних центрах, так і зовсім невеликі лікарні в маленьких містах і селищах. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за всі роки незалежності нашої країни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.