facebook

В Україні вже в 2021 році піднімуть тарифи на комуналку: скільки доведеться платити

В Україні можуть збільшитися тарифи на комунальні послуги вже протягом 2021 року, а перші зміни українці відчують на собі вже з 1 травня.



Про це повідомляє сайт “Обозреватель”.

Представники Інституту енергетичних стратегій заявили, що продовження ПСО – це втручання в ціноутворення на енергоринку. За словами фахівців, підвищення тарифів – це те, що чекає населення України в 2021 році та в наступні роки і до цього потрібно готуватися прямо зараз. Ціни на електроенергію можуть збільшуватися з 1,68 до 2,5 грн за кВт * год.

За словами фахівця Юрія Корольчука, населення платитиме за електрику орієнтуючись на собівартість його виробництва. Фахівець додав, що в ціні 1,68 за кВт * год лише 1,65 грн за кВт * год – це витрати на розподіл електрики. Також залишається три копійки на кіловат * год, а це дуже низький тариф, який не приведе ні до чого хорошого, каже фахівець.

Кінцева мета української влади, за словами експерта, це підвищення тарифів для населення в межах 3,5-4 грн кВт * год. Подібні ціни на електрику є в Румунії та Болгарії. Також не варто відкидати і проміжний варіант у вигляді 2,5 грн за кВт * год.

Ціни на опалення же будуть збільшені на 20-22%.

“Варто чекати збільшення тарифів під час опалювального сезону. На жаль, уникнути цього неможливо. ТКЕ дуже багато винні “Нафтогазу”, а іншого способу, окрім як підняти тарифи, вони запропонувати не можуть”, – заявив експерт.

Читайте також:  В Івано-Франківську з 1 квітня можуть підняти тариф на проїзд у маршрутках

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.