facebook

Як пережити Великдень безпечно: У МОЗ дали низку порад громадянам і церквам

Свята в Україні на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 мають бути не тільки веселими, але й безпечними



Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу, передає Depo.ua.

“Щодо святкування великодніх свят в Україні в умовах пандемії COVID-19… Ми хочемо наголосити, що свята повинні бути не тільки веселими, але й безпечними”, – наголосив він.

Ляшко зазначив, що додаткових карантинних обмежень в Україні на період великодніх свят не планується.

“Водночас ми звертаємося до всіх – дотримуватися тих норм, які прописані сьогодні в постанові про каранти”, – додав урядовець.

Він також нагадав про основні з них:

1. Відвідування громадських місць може відбуватися виключно із застосуванням засобів індивідуального захисту органів дихання – масок, які закривають рот і ніс.

2. Необхідно дотримуватися дистації між людьми – відстань 1,5 метри. При цьому, при відвідування закритих приміщень, на одну людину має припадати 4 метри квадратних простору.

Крім того, за словами Ляшка, Міністерство охорони здоров’я звертається до всіх релігійних закладів із проханням:

заохочувати вірян до онлайн-богослужінь;

збільшити кількість сесій Благословення і зменшити їхню тривалість;

зафіксувати вхідні двері на територію та у приміщення храмів у відкритому стані для того, щоб, забезпечити повітрообмін всередині приміщень;

встановити обмеження для відвідування служби перед Богословенням всередині храмів і забезпечити дотримання дистанції у 1,5 метри прихожанами на вулиці;

дотримуватися маскового режиму навіть на вулиці;

рекомендувати відвідувати обряд Благословення та освячення їжі лише одній особі від домогосподарства (без сімейних відвідувань).

Людям похилого віку, або ж особам із хронічними захворюваннями МОЗ рекомендує утриматися від відвідування храмів.

“Краще освятити святковий кошик на свіжому повітрі на подвір’ї біля храму”, – зауважив Ляшко.

Читайте також:  В МОЗ уточнили, хто буде виявляти підозрілі випадки COVID-19 серед учнів шкіл

Насамкінець він порадив українцям утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати один одного на небезпеку.

“Я думаю, що при виконанні цих норм нам вдасться запобігти значному зростанню кількості випадків коронавірусної хвороби і свята минуть безпечно”, – підсумував Ляшко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.