facebook

Частину українців позбавлять субсидій: у Мінсоцполітики ввели нові правила

Після того, як Кабінет міністрів затвердив нові правила для нарахування субсидій у 2021 році, частина українців пільгових категорій залишаться без допомоги від держави.



Кабінет міністрів України прийняв постанову про посилення вимог для надання житлових субсидій для соціальної підтримки населення від держави. У Міністерстві соціальної політики нагадали, що субсидія – це вид адресної допомоги від держави для громадян, які не можуть оплатити комунальні послуги, але не для тих, хто цього робити не хоче.

З цієї причини при нарахуванні субсидій будуть значно посилені вимоги до обліку операцій з обміну валюти, наявності банківських депозитів і доходів від цінних паперів, одноразових дорогих покупок і фактом поїздок в зарубіжні країни.

Своєю постановою Кабінет міністрів скасував рішення комісій, утворених місцевими органами влади, про призначення субсидій ЖКГ в окремих випадках при наявності умов, при яких така субсидія не призначається.

Також будуть переглянуті підходи до обліку майнового стану, до сукупного доходу додадуть дивіденди від цінних паперів, депозитів, операції з дорогоцінними металами і т.п.

Вимоги при призначенні субсидій ЖКГ також будуть посилені в частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, подорожей за кордон і т.п. Якщо людина придбала якесь майно на суму понад 50 000 гривень, має більше одного житла або авто, то допомога від держави йому призначатися не буде.

Читайте також:  Як раніше уже не буде. В Україні оновили правила перетину кордону. Від завтра

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.