facebook

Українцям приготували нові тарифи на електроенергію: коли та як злетять суми в платіжках

В Україні, згідно з рішенням Кабміну, тариф на електроенергію можуть підвищити вже з 1 травня. Це випливає з постанови про введення фіксованих цін на струм до кінця квітня. Однак, як розповідають наближені до ухвалення рішення співрозмовники, ймовірно, подорожчання перенесуть вже на літо. При цьому кВт*год може подорожчати з 1,68 до 3,4 грн.



Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Ціни будуть рости не для всіх, а тільки для тих, хто витрачає більше від певної кількості електроенергії. Раніше “пільговими” були 100 кВт*год, за новими правилами це можуть від 300 до 500 кВт*год.

Так, зростання тарифів зачепить тільки тих, хто споживає багато електроенергії. Це можуть бути як ті українці, які використовують електричні котли й водонагрівачі, так і власники великих будинків та квартир із великою кількістю техніки.

Нагадаємо, у Верховній Раді 13 квітня на позачерговому засіданні розглянули цілу низку пропозицій щодо змін тарифів на комуналку. Нововведення могли зачепити ціни на електроенергію і газ. Однак усі пропозиції провалили.

Так, народна депутатка від “Слуги народу” Юлія Яцик разом із десятками колег зареєструвала законопроєкт №4587, яким запропонувала:

повернути пільговий тариф для жителів 30-кілометрової зони АЕС;

зобов’язати Кабмін і профільну комісію розробити механізм регуляції оптового тарифу на газ для українців;

встановити максимальний тариф на газ та абонплату.

Читайте також:  Власник мережі АЗС прогнозує суттєвий "стрибок" цін на пальне вже за тиждень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.