facebook

Уряд оновив список гірських населених пунктів Прикарпаття

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до переліку населених пунктів, яким надається статус гірських», розроблену Мінрегіоном. Зміни пов’язані з новим адміністративно-територіальним устроєм України.



Відтепер в Україні налічується 714 гірських населених пунктів, які розташовані на території 86 територіальних громад та входять до складу 16 районів у 4 областях (Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій). Розвиток гірських територій України є пріоритетним завданням Мінрегіону у рамках реалізації Державної стратегії регіонального розвитку, інформують “Вікна” з посиланням на сайт Кабміну.

Відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», до гірських населених пунктів належать міста, селища міського типу, селища, сільські населені пункти, які розташовані у гірській місцевості, мають недостатньо розвинуті сферу застосування праці та систему соціально-побутового обслуговування, обмежену транспортну доступність.

Основним критерієм віднесення населених пунктів до категорії гірських є їх розташування на висоті 400 метрів і вище над рівнем моря.

Для мешканців гірських районів розмір державних пенсій, стипендій, всіх видів державної матеріальної допомоги збільшується на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади працівників підвищуються на 25%.

Читайте також:  Патрульні Івано-Франківська виїздили майже 76 тисяч літрів пального

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.