facebook

Понад 85 % франківських призовників не з’явилися для проходження служби у війську

528 із 3 555-ти призовників Івано-Франківської міської територіальної громади прийшли до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб проходити службу у Збройних силах України чи інших формуваннях.



Про це на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив військовий комісар центру Віктор Сорокопуд, пише Суспільне Карпати.

“З 1-го квітня розпочалася робота призовної комісії. В Івано-Франківській громаді підлягає виклику 3 555 чоловіків. Усі вони викликані на комісію різними методами — через навчальні заклади, підприємства, установи, організації, ОСББ, через соратників міського голови. З’явилося всього 528 людей. Неявка на сьогоднішній день становить 3027 призовників”, — каже Віктор Сорокопуд.

7-8 квітня відбулися перші відправки юнаків до ЗСУ. Станом на 13 квітня почали проходити службу 10 чоловіків. Наступна відправка запланована на 15 квітня. І остання — на 17 червня.

Військовий комісар каже, що проходити службу повинні громадяни з 18-ти до 27-ми років.

Таку кількість призовників військовий комісар пояснює низьким рівнем правової свідомості та культури громадян, відсутністю почуття обов’язку та відповідальності перед своєю Батьківщиною та нерозумінням свого конституційного обов’язку.

Щоб виправити ситуацію, яка склалася, Віктор Сорокопуд пропонує у ЗМІ та на сайті міста оприлюднити прізвища юнаків, які підлягають призову. Також 18-го березня до Нацполіції передали список призовників, які ухиляються від проходження служби.

Читайте також:  Мобілізація в Україні: кого НЕ призвуть на військову службу з 1 квітня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.