facebook

Тотальний локдаун по всій Україні. Шмигаль висловився про перспективи

Адаптивний карантин працює, заявив Шмигаль



Вводити тотальний локдаун по всій Україні на даний момент немає потреби, заявив 7 квітня на засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«По деяких регіонах, після введення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки і відповідальної роботи місцевих органів, спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавирусу», – заявив Шмигаль.

Він підкреслив, що якщо така динаміка буде зберігатися надалі, то можливе повернення таких регіонів до «помаранчевої» зони.

«Це в черговий раз демонструє, що адаптивний карантин працює, і вводити тотальний локдаун по всій країні на даний момент немає потреби», – резюмував прем’єр.

Кабмін планує дещо послабити обмеження у червоній зоні карантину. Зокрема, дозволять торгівлю садівним матеріалом та роботу хімчисток.

Також відсьогодні, 7 квітня, у Хмельницькій області будуть призупинені усі внутрішньообласні регулярні пасажирські перевезення автомобільним та залізничним транспортом.

Раніше МОЗ оновило розподіл карантинних зон, Київ та 10 областей – «червоні». Відповідно у цих регіонах діють суворі обмеження. Наприклад, закриті всі торгові центри, заборонена робота кафе й ресторанів. Крім того, у Києві та Львові громадський транспорт курсує в режимі спецперевезень.

За минулу добу в Україні виявлено 15 415 нових хворих на Covid-19. Зокрема, захворіли 636 дітей та 437 медпрацівників. До лікарень вчора з діагнозом ковід госпіталізували 5 587 осіб. Також зафіксовано 481 смерть від Covid-19. За офіційними даними 6 квітня одужало 11 472 ковід-пацієнтів.

Читайте також:  У Горлівці вибухнув склад з боєприпасами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.