facebook

Кому і як роздаватимуть по 8 тисяч під час карантину: Зеленський підписав закон

В Україні на виплату 8 тис. грн і тих фізосіб-підприємців та найманих працівників, які постраждали через карантин, витратять 2,9 млрд грн. Кабінет міністрів розробив порядок виплати допомоги.



Відповідний проєкт опублікували на сайті Профспілок України. Як видаватимуть допомогу:

протягом 30 днів із моменту, як ввели карантин, можна написати заяву;

заяву можна подати в Дія;

у заяві потрібно вказати: ПІБ, дату народження, реєстраційний номер, номер паспорта, адреса реєстрації, номер банківського рахунку, підтвердження відповідності критеріям надання допомоги.

Пенсійний фонд надсилає Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати допомоги застрахованим особам у міру надходження списків від Мінцифри, але не рідше ніж один раз на тиждень.

Платити будуть тим, хто втратив дохід і водночас не порушив одну з умов (щоб подивитися поіменне голосування, доскрольте новину до кінця).

Співробітники залишаться без виплати, якщо:

за них не платили єдиний соцвнесок із зарплати;

працюють за сумісництвом;

середня зарплата вища за 30 тис. грн на місяць.

ФОПи, якщо:

не займаються діяльністю, яка обмежується на час посилення карантину;

не платили за себе єдиний соцвнесок;

є найнятими працівниками і ФОПами одночасно.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 6 квітня, підписав закон про підтримку малого бізнесу і людей у “червоних” зонах. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, в Україні загальний борг підприємств і фізосіб-підприємців (ФОПів) зі сплати ЄСВ (Єдиний соціальний внесок) становить 21,6 млрд гривень. Відзначимо, що це впливає на Пенсійний фонд, доходи якого безпосередньо залежать від ЄСВ.

Читайте також:  Зеленський звільнив дитячого омбудсмена Кулебу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.