facebook

В Україні оновили карантинні зони: які регіони куди потрапили

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони: досі “жовтою” залишається лише одна область в країні.



Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 6 квітня.

Найменш суворі обмеження діють у Херсонській області. Кілька тижнів лише вона перебуває на “жовтому” рівні. У регіоні найнижчий показник госпіталізацій – 21,0%, а завантаженість ліжок з киснем становить 21,0%. До слова, норма – 65%.

В Україні досі залишаються “червоними” 11 регіонів – це Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.

В областях перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом: норма становить 60 на 100 тисяч населення. Високі показники в “червоних” Житомирській області – 115,6; Миколаївській – 113,3, Чернігівській – 107,5, а також в Києві – 116,4.

Слід зауважити, що найвищий рівень – у “помаранчевій” Хмельницькій області – 129,4. Вже кілька днів поспіль регіон перебуває на порозі “червоного” рівня. Попри те, що офіційно МОЗ його туди не віднесло, обласна влада посилили обмеження до найсуворішого рівня.

Таким чином у “помаранчевій” зоні досі 13 регіонів – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Черкаська області.

“Зелених” регіонів в Україні немає від початку адаптивного карантину.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 6 квітня зафіксовано 13 276 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померли 430 людей, ще 10 240 одужали. Було проведено 91 978 тестів.

Читайте також:  Україна оновила список країн "червоної зони": що змінилося

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.