facebook

Українці можуть подати документи на реєстрацію шлюбу онлайн

Стрімка діджіталізація, бажання громадян звертатися в державні органи через електронні сервіси, введені через карантинних обмежень – всі ці умови сприяли виникненню чималому активності громадян на вебпортале «Звернення в сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (https://dracs.minjust.gov. ua /).



Сучасний онлайн-ресурс від Мін’юсту дозволяє всім бажаючим не виходячи з дому скористатися переліком послуг в сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема, подати заяву на одруження.

Для цього майбутньому подружжю необхідно зареєструватися на вебпортале і здійснити 3 легких кроки:

Вибрати дату, час церемонії і відділ державної реєстрації актів цивільного стану, де молодята бажають зареєструвати шлюб.
Сплатити державне мито та платну послугу, яку молодята побажали отримати.
Заповнити заяву, додати квитанцію про сплату і відскановані документи, що засвідчують особистості вступають у шлюб, а також, при наявності, – документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу.
Важливо пам’ятати, що в разі, якщо заява не була підписана електронним цифровим підписом, молодятам необхідно не пізніше 3 робочих днів після отримання повідомлення про результати його розгляду звернутися особисто до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підписання заяви, сформованого на підставі звернення та пред’явлення оригіналів необхідних документів.

Читайте також:  Чоловік не хоче дітей, бо каже, щo поки потрібно пожити для себе. Тa вce змiнuлося після того, як у двері постукала незнайомка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.