facebook

На Хмельниччині під час затримання поліцією помер 25-річний ветеран АТО

ДБР розслідує перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки.

У Старокостянтинові Хмельницької області під час затримання поліцією помер чоловік.

Про це 2 квітня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, чоловіка зупинили на вулиці ввечері 31 березня, щоб з’ясувати, хто він, та перевірити пакунок, який він отримав на пошті.

“Помітивши правоохоронців, 25-річний чоловік кинув посилку та почав тікати. Коли ж поліцейські його наздогнали, затриманий почав скаржитися на погане самопочуття. В той час коли працівники поліції намагалися надати першу медичну допомогу, перехожі викликали швидку медичну допомогу, проте чоловік помер ще до приїзду медиків”, – розповіли у ДБР.

За попередньою інформацією, чоловік помер внаслідок зупинки серця.

“Пакунок особи буде відправлений на експертизу. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України)”, – зазначили в ДБР.

Винним загрожує до 10 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Водночас у ГО “Учасники АТО міста Старокостянтинова” повідомили, що 31 березня у дворі багатоповерхівки по вулиці Миру був знайдений мертвим учасник бойових дій –



25-річний Олександр Коляденко.

“Разом зі своїми товаришами з бригади тактичної авіації у 2016-2017 роках він понад рік був на передовій, спочатку під Донецьким аеропортом, а згодом в районі Попасної. В бойових діях проявив особисту мужність та героїзм. Згодом звільнився з армії та став приватним підприємцем”, – розповіли в організації.

Там зазначили, що за наявною “неперевіреною інсайдерською інформацією”, до смерті колишнього АТОвця можуть бути причетні “працівники правоохоронних структур”. Громадська організація попросила правоохоронні органи провести об’єктивне та неупереджене розслідування.

Читайте також:  Без їжі, у бруді та холоді: хмельницькі правоохоронці вражені умовами, в яких жив двомісячний хлопчик (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.