facebook

Поспішав на уроки і впав: у Полтавській області в школі раптово помер 12-річний хлопчик

На Полтавщині у школі під час перерви раптово помер 12-річний учень. Хлопець разом з іншими дітьми піднімався сходами на другий поверх – аж раптом упав. Чи йому стало зле, чи послизнувся – товариші підлітка не зрозуміли. Жодної хронічної хвороби школяр не мав. 



Про це 31 березня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Згорьовані батьки підлітка не можуть зрозуміти, як так сталось, що їхній син помер.

“Може він там біг і впав, усе може бути”, – каже батько хлопця Олександр Івасенко.

На останньому фото – Стас як завжди усміхнений. Веселим сусіди його бачили й напередодні вранці, коли він ішов до школи.

“Він привітався. Йшов в школу з хлопчиками, як завжди.. А що сталося – ніхто не знає. Така трагедія”, – каже сусідка підлітка Антоніна Рожко.

Все трапилося на великій перерві у Лучанській ЗОШ. Свідки кажуть, щойно пролунав дзвінок на четвертий урок, як учні поквапилися до класу. 12-річний Станіслав біг останнім. Ніхто не бачив, як все сталося. Відомо лише, що діти саме піднімалися сходами на другий поверх, коли хлопець несподівано впав. Чи йому стало зле чи послизнувся – не знають.

“Ті, що йшли спереду, почули звук від якогось падіння. Коли вони обернулися – побачили, що Станіслав лежить на сходовому майданчику”, – каже директорка Лучанської ЗОШ Ольга П’ятницька.

Директорка школи запевняє – жодних ушкоджень чи крові на учневі не було. Але хлопець був без свідомості. Йому відразу почали робити штучне дихання і викликали швидку, бо пульсу практично не було.

“Майже не було.. Поодинокі ще поштовхи були. Дихання не було вже”, – каже шкільна медсестра Лідія Полтавцева.

Читайте також:  Зеленський пообідав з бійцями ООС, військовим не дали тарілок та їжі: оприлюднено фото

Медсестра розповідає, що за життя дитини боролися щонайменше сорок хвилин. Однак допомогти не змогли.

“Почали з класним керівником робити штучне дихання і непрямий масаж серця. Приїхав сімейний лікар, він продовжив і уколи колов. А потім швидка і з дефібрилятором, але нічого”, – розповідає шкільна медсестра Лідія Полтавцева.

Що хлопець був цілком здоровим – упевнені і батьки, і в школі. Перевтомитися, кажуть – теж не міг.

“Це була звичайна дитина, він любив футбол, займався футболом. У той день не було уроків із фізичними навантаженнями, не було навіть фізкультури”, – говорить директорка Лучанської ЗОШ Ольга П’ятницька.

Про наявність хронічної чи якоїсь важкої хвороби в учня не знають і в сільраді.

“Щоб який діагноз важкий – такого ми не чули. Бо мама працює в нього в лікарні, там приділяють дитині багато уваги”, – розповіла староста Лучанського сільського округу Лохвицької міської ради Світлана Калач.

Розслідувати раптову загибель дитини узялися в поліції.

“Опитано очевидців: учнів, педагогічний колектив. А також вивчається медична документація хлопчика. На даний момент слідчі дії тривають. Ми очікуємо на результати судово-медичної експертизи”, – каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Чому у хлопця раптово зупинилося серце – відповіді немає ні у поліції, ні у згорьованих батьків.

“Ми нікого не звинувачуємо”, – каже мати хлопчика.

Через смерть Стаса у Лучанській школі оголосили жалобу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.