facebook

На Донбасі медик витягла пораненого бійця з-під кулеметного обстрілу: фото героїні

Минулого тижня 20 березня під Шумами в Донецькій області були обстріляні військові ЗСУ. При цьому 24-річна лікар-реаніматолог Світлана витягла пораненого захисника України з поля бою, де вівся кулеметний вогонь.



Про це розповів військовий журналіст Ігор Левенок на своїй сторінці в Facebook.

Журналіст захопився вчинком медика і підкреслив, що вона могла б спокійно працювати в якомусь затишному медзакладі та будувати свою кар’єру, або ж виїхати в Польщу і отримувати там набагато більше, але замість цього вона “місить грязь у вологих окопах під Горлівкою” разом з українськими вояками.

“Думаєте таке тільки в кіно показують? Як санітарка або медсестра тягне бійця з поля бою! Ні, таке буває насправді, в центрі Європи, де війна триває вже восьмий рік! І вона це зробила! І врятувала, людське життя, ризикуючи власним!” – написав Левенок.

Він також описав розмову зі Світланою.

– Так ви його врятували?

– Ні, я думала тільки як би все швидше зробити. Накласти турнікет і відтягнути його в безпечну зону…

– Але ж по вам стріляв ворожий кулеметник!

– Так, напевно… Я про це не думала.

– А якби ви не встигли накласти той турнікет?

– Я не знаю що б було…

– Скільки ви важите?

– 48 кілограмів…

– А він?

– А він – більше…

– То ви його врятували, людина ж вижила!!!

– Та ні, я просто зробила все, що змогла.

Командування частини представило Світлану до нагородження орденом Богдана Хмельницького за проявлену мужність і героїзм.

Левенок у коментарі до свого посту додав, що подвиг Світлани вразив навіть досвідчених бійців. Світлана грамотно організувала всю евакуацію. Один поранений уже стікав кров’ю, адже у нього була перебита рука і нога.

Читайте також:  ЗСУ контролюють ситуацію на Донбасі, - Наєв

Вона скомандувала сержантові, який опинився поруч і разом з ним півсотні метрів тягла пораненого з відкритої місцевості під кулями поки вже підмога не кинула димову завісу. Далі вона на рани встановила бондаж і зупинила кров.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.