facebook

На Прикарпатті прооперували малюка з COVID-19: лікар вказав на небезпечну патологію

В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні провели складну операцію маленькому пацієнту, який у свої 1,5 місяця потрапив до медзакладу із ускладненнями після інфікування коронавірусом і хірургічною патологією.

Історію розповів гендиректор медзакладу Тарас Мельник у Facebook. За його словами, на жаль, його колеги нерідко мають справу з тим, що COVID-19 є не єдиним діагнозом у дітей.

“8 березня в реанімаційне відділення КНП “ІФОДКЛ ІФОР” прибув 1,5-місячний малюк із важкою інтоксикацією, задишкою та постійним блюванням. Після проведення обстежень було діагностовано поєднану патологію – коронавірусну інфекцію, ускладнену запаленням легень, та пілоростеноз (патологія шлунка, за якої фізіологічне харчування є неможливим)”, – розповів медик.



Він підкреслив, що в такому віці навіть одне з цих захворювань є небезпечним для життя, не кажучи вже про їхнє поєднання.

Після ретельної передопераційної підготовки та мінімізації всіх ризиків медики провели хірургічне втручання малюку. Дитина після операції потребувала штучної вентиляції легень і повного парентерального (внутрішньовенного) харчування протягом трьох днів.

“Незважаючи на всі складнощі, професіоналізм та копітка командна робота медичного персоналу увінчалися успіхом! Зараз стан дитини значно покращився, маленького пацієнта переведено з реанімаційного відділення для подальшого лікування та реабілітації”, – запевнив Мельник.

Читайте також:  В Івано-Франківську "Правий сектор" влаштував біля російського банку "криваву акцію" (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.