facebook

В Австрії озброєна банда напала на українських підлітків

У місті Грац (Австрія) двоє братів-українців 15 і 17 років стали жертвами нападу озброєної групи злочинців. Інцидент трапився в неділю, 28 березня.



Підлітки попередньо домовилися в соцмережі про зустрічі з невідомим, який нібито хотів купити у них куртку, пише місцеве видання Heute.

Близько 16:15 вони зустрілися з покупцем, який заманив їх у підземний перехід. Коли незнайомець поміряв куртку, до переходу з двох боків увійшли чотири-п’ять осіб у масках, один із них дістав пістолет. Зловмисник вимагав, щоб старший із братів віддав гроші, цінні речі і одяг, який він привіз із собою.

17-річний підліток почав чинити опір, зав’язалася бійка. Один із нападників дістав ніж і вдарив хлопця у верхню частину тіла. Молодший брат кинувся до нього на допомогу, а злочинці розбіглися.

Поранення виявилося серйозним, хлопчика доправили до лікарні. Його брат отримав незначні травми обличчя. Поліція Граца почала розслідування інциденту.

Пізніше посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив у Facebook, що життя пораненого хлопця поза небезпекою.

“Напад здійснила ціла банда – 7 осіб. Щодо мотивів нападу, то поліція виходить, що це було пограбування. Розшук зловмисників триває”, – зазначив він.

Почесний консул України Фрідріх Мьостль перебуває на прямому контакті з шефом поліції міста.

Нагадаємо, що українського підлітка Юрія Крученика, якого жорстоко побили в Парижі, вже виписали з лікарні. На початку березня стало відомо, що він дав перші свідчення у справі про напад.

Читайте також:  Російської військової техніки біля кордону стало втричі більше - Reuters

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.