facebook

У Криму пенсіонерку засудили на 12 років за “шпигунство” на користь України

У тимчасово окупованому Криму Севастопольський міський суд засудив до 12 років колонії 66-річну пенсіонерку Галину Довгопол. Її визнали винною в держзраді – жінка нібито працювала на розвідку Міністерства оборони України.



Про вирок повідомило пропагандистське видання ТАСС, посилаючись на джерело в силових структурах країни-агресора. Водночас, інформатор уточнив, що рішення ще не набуло чинності і може бути оскаржене.

“Севастопольський міський суд визнав Довгопол Галину Павлівну винною в скоєнні злочину, передбаченого статтею 275 Кримінального кодексу РФ (державна зрада). Вироком суду їй призначено 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму”, – сказав представник окупантів.

Під час слухань у суді було заявлено, що Довгопола нібито збирала для України розвідувальні дані про Чорноморський флот Росії.

Нагадаємо, мешканка Севастополя була затримана в листопаді 2019 року. Після цього її заарештували й етапували в московське СІЗО Лефортово. Сторона звинувачення просила для неї тюремного строку 12-15 років.

Читайте також:  Україна затримала російський танкер ємністю понад 4,5 тисяч тонн, який заходив у порт Криму - депутат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.