facebook

Степанов сказав, коли Україна може отримати власні вакцини

Українські фармацевтичні підприємства готові вкладати кошти в обладнання для виробництва вакцин, якщо матимуть гарантії, що держава ці препарати викупить.

Як передає Укрінформ



, про це ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми маємо подумати про завтрашній день, ніхто не може дати гарантію, що це єдиний вірус, і більше вірусів не буде… Нам треба відновити виробництво (вакцин – ред.). Ми повинні дати держзамовлення нашим фармпідприємствам, гарантувати, що ми будемо викуповувати вакцини для рутинної імунізації – від кору, паротиту, кашлюка… У нас є 10 вакцин (для рутинної імунізації – ред.). Так, це буде інколи у два рази дорожче, ніж зараз ми купуємо у світових виробників, тому що обмежений ринок. Але ми будемо захищені“, – розповів очільник МОЗ.

За його словами, фармвиробники готові вкладати кошти у відповідне обладнання. І якщо розпочати цей процес зараз, то вакцини будуть через три роки.

Степанов також нагадав, що в держбюджеті на 2021 рік передбачено 100 млн грн на створення біокластеру, фінансування досліджень у галузі медицини.

Читайте також:  “Задля досягнення більшої кількості клієнтів”: В Укрзалізниці готують кардинальні зміни. Що чекає українців?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.