facebook

Тариф на електроенергію для населення в Україні подорожчає з травня

Кабмін продовжив на місяць тариф на електроенергію
Міненергетики повідомило, що з ініціативи відомства Кабінет міністрів 24 березня прийняв рішення продовжити до 1 травня тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за КВт.год. Таке офіційне повідомлення опублікувала пресслужба Кабміну.


Вказано, що Уряд продовжив ще на один місяць дію механізму покладання спеціальних обов’язків (ПСО) для побутових споживачів, тобто для українського населення.

Повідомляється, що Міненергетики разом з іншими інституціями почне обговорення варіантів подальшого ціноутворення тарифу та знайде способи, як захистити вразливі версти населення.

Тобто з цієї інформації слідує, що вже с травня електроенергія для українців здорожчає, тариф хочуть змінити.

До слова, довгий час діяв пільговий тариф, що був вигіднім багатьом українцям. У разі, якщо споживач витрачав усього 100 КВт.год на місяць, він сплачував по тарифу у 0,90 коп. Наступні 100 КВт.год. вже обходилися у 1,68 грн.

Багато українців, а особливо пенсіонери, намагалися економити, щоб вкластися в пільговий тариф та сплатити менше. Але з січня 2021 року цю норму скасували, встановивши єдиний для усіх тариф.

Трапилося це в розпал опалювального сезону, коли частина українців використовує електроенергію ще й для обігріву своїх осель, встановивши електроопалення.

Уряд пообіцяв надати таким категоріям населення субсидії та компенсувати підвищення тарифів. Однак, судячи з інформації у ЗМІ, с травня слід готуватися до сильного здорожчання електроенергії. По прогнозу, один КВт.год. може обходитися населенню більш ніж 3 грн. Тому, варто вчитися економії цього ресурсу вже зараз, інакше ціни у платіжках не порадують.

Читайте також:  Vodafone попередив своїх клієнтів щодо підвищення тарифів на зв'язок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.