facebook

ДТП автобуса з українцями в Польщі: серед потерпілих мешканці Прикарпаття

Це вже друга аварія з українцями у Польщі за два тижні.



Автобус з українцями потрапив в аварію у Польщі – 1 людина загинула і 5 поранені. ДТП сталась уночі на території Підкарпатського воєводства. В середині перебувало вісім пасажирів та два водія – усі громадяни України, пише Фіртка з посиланням на ТСН.

Коли і де сталася аварія
Відомо, що ДТП сталася близько опівночі проти 22 березня на території Підкарпатського воєводства неподалік Кашице, автобус прямував до Корчови у бік українського кордону. Дорогу до Корчови було повністю перекрито. Поліція зазначала, що вночі, коли і сталася аварія, погодні умови були дуже погані – сніг та ожеледиця. Автобус врізався в загорожу і вилетів на узбіччя. Причини ДТП з’ясовуються.

Що з пасажирами та водіями
В аварії з автобусом загинув водій транспортного засобу. П’ятьох постраждалих перевезли до лікарень міст Перемишль, Пшеворськ та Лубачув. Водночас чотирьох пасажирів автобуса, які не отримали значних травм, відправили до шкільного гуртожитку у місті Ярослав. МЗС України вирішує питання щодо їхнього повернення до України.

Генконсул України у Любліні Василь Павлюк повідомив, що одна із постраждалих у важкому стані.

“П’ятеро людей перебувають у шпиталі. Одна жінка – у важкому стані. Саме зараз потерпілу перевозять до Жешува, де їй робитимуть операцію. Бо потерпіла у дуже важкому стані. Четверо інших мають поламані кінцівки, забої, але їхньому життю нічого не загрожує. Як повідомлялось зранку, другий водій автобуса, який не був за кермом, загинув. Інший кермувальник – перебуває у лікарні”, – сказав Василь Павлюк та додав, що “двоє з Чернівців, двоє з Франківська – це чотири особи, яких ми відправляємо в Україну. Вони трохи побиті, але їхньому життю нічого не загрожує”.

Читайте також:  На Незалежності авто збило дівчинку-пішохода. Мама шукає свідків

Як встановила поліція, 23-річний водій автобуса, який був за кермом, на момент ДТП був тверезим. Автобус під час руху різко з’їхав з дороги.

Водночас у Мережі з’явилося відео з місця жахливої аварії, на якому видно понищений внаслідок аварії автобус.

Попередня причина аварії
За попередніми даними, автобус із українцями у Польщі потрапив у ДТП через слизьку дорогу.

“Зараз наш консул працює у Ярославі у поліції. Також він спілкується із чотирма нашими громадянами, котрих відправляють в Україну. Поки слідство триває. Попередньою причиною аварії стала слизька дорога”, – пояснив генконсул України у Любліні Василь Павлюк.

Що говорять польські рятувальники, які працювали на місці ДТП
Речник пожежної служби Підкарпатського воєводства Марцін Бетлея у коментарі журналістам розповів, що рятувальники, які прибули на місце катастрофи, “пережили ефект дежавю”, оскільки автобус перевернувся до того ж рову, що й український автобус, який зазнав катастрофи в цьому місці 6 березня, і лежав у тій же позиції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.