facebook

На Прикарпатті зажадали відставки голови ОДА, якого пов’язують з Медведчуком

Під стінами Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбувся мітинг із вимогою звільнити керівника області Андрія Бойчука, якого пов’язують із близьким бізнес-оточенням Віктора Медведчука.



Репортаж із мітингу опублікувало Місто на своєму каналі в YouTube (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

“Губернатором Івано-Франківської області є ставленик Кремля. А саме – близька людина до кума Путіна Віктора Медведчука. У цей нелегкий час, коли наші хлопці гинуть на сході України за те, щоб ми мали мирне небо над головою, у нас в області затаївся ворог внутрішній – на посаді керівника. З огляду на вищевикладене, вимагаємо негайно звільнити Андрія Бойчука з посади голови ОДА”, – заявив один з організаторів мітингу Іван Козловський.

Мітингувальники вимагають, щоб президент Володимир Зеленський приїхав в Івано-Франківську область і доручив СБУ перевірити Бойчука на причетність до зв’язків із Віктором Медведчуком і ФСБ.

Козловський у бесіді з журналістами акцентував на існування фото, де губернатор Бойчук відпочиває з Петром Белзом, якого пов’язують із Медведчуком.

“З неофіційних джерел у нас є інформація, що губернатор і Петро Белз готують акцію щодо свого відбілювання. Вони ведуть переговори з хлопцями з АТО і планують поїхати на дачу Медведчука і влаштувати там заворушення, на тлі яких буде записано брехливе звернення про те, що губернатор не причетний до Медведчука і його компанії”, – заявив він.

Як йдеться у ЗМІ, Петро Белз – генеральний директор компанії “Анвітрейд”, яка контролює роботу нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.

“Куратором Белза називають ізраїльського бізнесмена Нісана Моїсеєва, чия компанія “Глуск Україна” є імпортером зрідженого газу з Росії, а саме із заводів “Роснафти”. Моїсеєв розвиває власну мережу заправок під торговою маркою “Глуск” на місці колишніх АЗС ТНК. Також Нісан Моїсеєв – бізнес-партнер і друг кума Путіна Віктора Медведчука. У листопаді 2016 року журналісти “Радіо Свобода” зафіксували, як Медведчук із Мойсеєвим на приватному літаку разом прилетіли з Москви в Київ”, – пише видання.

Читайте також:  Скандал на Прикарпатті: відпочинковий комплекс обігрівався краденим газом

За тиждень учасники акції пообіцяли наступний мітинг, якщо не з’явиться реакції з боку президента Зеленського.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.