facebook

Лікар-онколог назвала 7 симптомів пухлини головного мозку

Британський лікар-онколог Кетрін Макбейн назвала основні симптоми пухлини головного мозку. Про це повідомляє The Independent.



Макбейн наголошує, що раннє виявлення залишається критичним при пухлинах головного мозку. Ознаки іноді можуть бути розмитими, і багато з найпоширеніших симптомів, такі як постійна головна біль або проблеми з координацією, можуть мати безліч інших причин, які можуть бути або не бути серйозними. При незвичних симптомах необхідно звернутись до лікаря.

Насторожувати мають симптоми, які розвиваються і погіршуються протягом тижня чи місяця, причому додаткові симптоми також розвиваються в цей час.

Макбейн розповіла про сім можливих симптомів, які можуть бути пов’язані з пухлинами мозку:

Судоми. Якщо напад судом несподіваний, вам слід зробити термінове сканування мозку.
Слабкість обличчя / руки / ноги на одній стороні тіла. Така слабкість може виникнути раптово, як інсульт, або може стати більш помітною поступово протягом декількох тижнів.
Порушення мовлення. Нечітка мова, неможливість підібрати слова або їх плутання. Цей симптом поступово погіршується протягом тижня чи місяця разом із іншими симптомами.
Зміна особистості. Люди, які страждають на пухлину мозку, можуть ставати дедалі більш замкнутими або розгубленими протягом декількох місяців або нездатними виконувати звиклу роботу.
Зниження зору. Іноді пухлини в головному мозку знижують нашу здатність бачити предмети з однієї сторони: люди врізаються в дверні коробки. Необхідний огляд в окуліста.
Труднощі з читанням або інтерпретацією слів. Ви можете чітко бачити слова, але мозок відмовляється інтерпретувати їх або осмислювати.
Головні болі. Головні болі, які за два-три місяці стали поступово погіршуватися, і які поєднуються з деякими іншими симптомами.
Якщо головна біль є єдиним симптомом, це, як правило, незвична головна біль, яка посилюється дуже швидко протягом декількох тижнів, вранці з нудотою, блювотою та сонливістю.

Читайте також:  "Вірус підриває здоров'я людям, яких раніше оминав, три нестерпні симптоми передують біді": медики про штам "Омікрон"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.