facebook

Масштабні навчання “Сі Бриз – 2021”: до України вперше прибудуть військові з Японії

Україна готується до проведення військових навчань “Сі Бриз – 2021” у Чорному морі. Організатори повідомили, що до події вперше долучаться службовці військово-морських сил Японії.



Про це домовився міністр оборони України Андрій Таран під час свого візиту до Токіо. Загалом у “Сі Бриз – 2021” візьмуть участь представники 29 країн-членів НАТО.

У Чорному морі готуються до міжнародних військових навчань
В Одесі 19 березня відбулась конференція з планування масштабних військових навчань у Чорному морі, повідомляє АрміяInform.

Організатори заявили, “Сі Бриз – 2021” стануть найпотужнішою подією за весь період проведення. Представники ВМС України та США повідомили, що всього у 2021 році візьмуть участь 30 кораблів. Натомість торік їх було 26.

Також вперше до тренувань залучать безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar. А ще запланована участь великої групи берегових сил і засобів – броньованої техніки та артилерії.

Вперше від Державної прикордонної служби України буде залучено не лише морський, а й сухопутний та повітряні компоненти.

У 2020 році у військових навчаннях “Сі Бриз” брали участь представники лише 20 країн. Цього року кількість учасників збільшилась до 29.

Що відомо про військові навчання “Сі Бриз”
Дані: Вікіпедія

• Міжнародні військові навчання “Сі Бриз” проводять в Україні з 1997 року. Одними зі співорганізаторів події є Сполучені Штати Америки.

• Згідно з домовленістю, Україна надає військову і цивільну інфраструктуру узбережжя Чорного моря, а США підтримують навчання фінансово, надають необхідну техніку й обладнання.

• Росія неодноразово виступала проти проведення “Сі Бриз”. У 2008 році Кремль заявив про “антиросійський характер” навчань.

• У 2020 році Росія вдалася до провокацій під час “Сі Бриз”. Зокрема, російський патрульний корабель Берегової охорони ФСБ Росії вимагав, щоб болгарське судно покинуло район перебування, де учасники навчань відпрацьовували маневри.

Читайте також:  Увага! На замітку батькам: які пільги положені дітям військових

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.