facebook

В Україні через локдаун може статися хвиля звільнень: хто ризикує залишитися без роботи

В Україні під час чергового локдауну найбільше звільнень припаде на малий бізнес, тому що він найменше захищений. Також це може торкнутися людей, які працюють в роздрібній торгівлі та сфері обслуговування.



Про це розповів експерт ринку праці Сергій Марченко. За його словами, людей, які втратять роботу, буде менше, ніж у першу хвилю. Адже оптимізація штатів уже відбулася, і всіх, без кого компанії могли обійтися, звільнили вже раніше, пише OBOZREVATEL.

“У багатьох компаніях наразі працюють критично необхідні фахівці. Тому звільнення будуть, швидше за все, пов’язані з припиненням діяльності компаній. Очевидно, що третю хвилю карантину переживуть не всі бізнеси, не у всіх є запас міцності. Найбільше постраждають люди, які працюють в малому бізнесі, у роздрібній торгівлі, сфері обслуговування. Це ті ж сфери, яких торкнулися і попередні локдауни”, – сказав Марченко.

Крім того, проблеми з роботою можуть виникнути у тих, хто заіяний у освітніх проєктах або шоу-бізнесі. За словами Марченка, ситуація на ринку праці залежить від стану економіки.

Від локдауну, очевидно, постраждає економіка, “просяде” ВВП, компанії будуть виробляти менше продукції, а також буде зменшуватися попит. Відповідно, роботодавці в будь-якому випадку будуть скорочувати витрати, і є ризик звільнення частини співробітників.

Читайте також:  Чао, Італіє: що чекає на заробітчан, яких повернув в Україну коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.