facebook

Помер відомий український актор: зірка “Електроніка”, “Ліквідації” та “Соньки Золотої ручки” (фото)

В Одесі помер на 76-му році життя відомий український актор театру і кіно Олександр Казиміров. Його пам’ятали та любили завдяки ролям у культових фільмах для молоді.



Про смерть артиста повідомив його друг Юрій Ющенко на своїй сторінці в Facebook.

Олександр Казиміров – радянський і український актор театру і кіно. Народився в Одесі 8 липня 1944 року. У 1966 році закінчив Одеське театрально-художнє училище, а після був прийнятий в трупу Одеського російського драматичного театру імені А. Іванова.

В кіно Казиміров почав зніматися в 1971 році. Глядачі пам’ятають його за ролями у таких фільмах: “Капітан Немо”, “Пригоди Електроніка”, “Час для роздумів”, “У пошуках капітана Гранта”, “Дорога в Рай”, “Одного разу в Одесі, або Як виїхати з СРСР”, “Сонька Золота ручка”, “Одеса-мама”, “Ліквідація”, “Зефір у шоколаді”, “Чоловік легкої поведінки”.

Також Олександр Казиміров був відомий за своїми ролями в театрі:

Паріс – “Ромео і Джульєтту”

Альберт – “З вечора до полудня”

Карандашев – “Безприданниця”

Князь Хворостинін – “Цар Федір Іоаннович”

Маріні – “Пушкін в Одесі”

Хеверн – “Зикови”

Гіберн – “Ревізор”

Кантор Звибак – “Захід”

“Пішов з життя Олександр Казиміров У минулому актор Одеського драматичного театру, актор кіно, чоловік Наталії Дубровської. Світла пам’ять”, – написав Юрій Ющенко.

Варто відзначити, що Олександр Казиміров помер ще 13 березня, але про це стало відомо тільки зараз. Причина смерті артиста не вказується.

Читайте також:  Тіла знайшли в холодильній камері: у Чехії на заробітках загинули двоє молодих українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.