facebook

Степанов: в Україні не буде третього локдауну

Нового локдауну в Україні не буде, оскільки діє адаптивний карантин, який передбачає жорсткі обмеження.



Таку заяву в п’ятницю, 19 березня, зробив глава МОЗ країни Максим Степанов, передає “Інтерфакс-Україна”. Зазначимо, міністр наполягає на тому, що локдауном доречно називати тільки перші жорсткі карантинні заходи, які були введені урядом на початку пандемії. Нагадаємо, другий так званий локдаун МОЗ представив як “карантин зимових канікул”.

“В Україні не буде третього локдауну, в Україні діє адаптивний карантин, який передбачає жорсткі карантинні обмеження. У нас локдаун був один – рік тому. Після цього були жорсткі карантинні обмеження”, – сказав міністр.

“Київ вчора ввів такі жорсткі карантинні обмеження, місцева влада Львова, Вінниці. Ефективність цих заходів ми бачимо на приклади Івано-Франківської області, де вже зараз ми бачимо стабілізацію ситуації: заповнюваність ліжок із киснем там була 65%, а зараз уже 60% і продовжує знижуватися”, – продовжив глава Міністерства охорони здоров’я.

Також Степанов зазначив, що в столиці відкрили ще 207 ліжок із киснем, “щоб не було передумов для колапсу”.

Нагадаємо, ще 15 березня Степанов говорив, що в Україні можуть ввести новий локдаун, якщо в межах адаптивного карантину 50-70% областей перейдуть у “червону” зону через спалахи COVID-19.

Чим відрізняється карантин від локдауну:

Локдаун (англ. Lockdown – блокування) – це майже повна заборона вільно залишати свої будинки і жорстке обмеження пересування в межах міста і країни. Водночас карантин – це обмеження для населення, які покликані зупинити темпи поширення вірусу, але не впливаючи істотно на звичний ритм життя населення.

Читайте також:  З’явилася деталі cмeртi дитини на Вінниччині: “Мати парила ніжку в марганцівці і посипала пудрою”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.