facebook

В Україні кардинально змінять правила розмитнення євроблях, ціна впаде на 30%: у Зеленського анонсували нововведення

Національна рада реформ при президенті Володимирі Зеленському готує нові правила розмитнення євроблях. В результаті протягом наступних п’яти років вартість розмитнення може впасти на 30%”, – відзначають у відомстві.



Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Офісу президента України. “Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг “Дія”. Прогнозується, що протягом наступних п’яти років після запровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде зменшено на 30%.

Через українську митницю щороку проходить близько 500 тис. автомобілів. Унаслідок маніпулювання з вартістю транспортних засобів у кишенях хабарників осідає приблизно 150 млн доларів, зазначають в повідомленні.

Втрати бюджету сягають 300-400 млн доларів. Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями”, – відзначили в Нацраді реформ.

Питання “євроблях” в Україні мали розв’язати відразу після ухвалення законопроєктів Ніни Южаніної (там нові акцизи й високі штрафи за порушення). Минуло майже два роки, а ситуація не змінилася. Країною їздять сотні тисяч машин на єврономерах, платити за розмитнення вони не збираються, а поліція зі своїми функціями не справляється: “єврономери” залишаються безкарними.

Читайте також:  Зеленський влаштував масове зачищення в СБУ: звільнено п'ять голів в областях

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.