facebook

Дві франківські лікарні отримали 26 кисневих концентраторів (ФОТО)

Міські медичні заклади отримали від міста 26 нових кисневих концентраторів.

Вчора наша ЦМКЛ, що на Мазепи отримала 16, а сьогодні ще 10 отримала МКЛ №1 на Матейки, повідомляють на сайті міського голови, інформує Фіртка.

“Лікування хворих на ковід-19 показало, що пацієнти мають легеневу недостатність. Що вони потребують оксигенації, постійної подачі кисню. Минулого року на кисні перебувало в середньому одночасно 60-70 осіб. Зараз потреба в кисні збільшується. Вирішили зробити модернізацію системи й встановити нову кисневу ємність на 5 тонн з резервним кріоциліндром із проведеними кисневими точками”, – розповідає директор МКЛ №1 Тарас Василик.

Зараз лікарня на Матейки має вже 156 кисневих точок. Також лікар каже, що на кожен такий концентратор можна під’єднати 2 пацієнти. Тобто ті 10 концентраторів, які сьогодні отримала лікарня – можуть використовувати одночасно 20 хворих. А усі 156 зможуть охопити понад 300 пацієнтів.

Нові концентратори розмістять в першу чергу там, де ще немає кисню, а саме в тимчасово виділених приміщеннях, де зараз розгорнули палати.

“В нашій лікарні саме зараз перебуває 247 пацієнтів з пневмоніями. Однак, останнім часом ми спостерігаємо зменшення кількості госпіталізації”, – ділиться заступниця директора Світлана Анухіна.

Однак, як розповідає заступник з медичної частини Ярослав Кобиляк реанімація все ще працює з перевантаженням.

“Поступила чергова допомога міським лікарням із коштів резервного фонду та дякуємо за допомогу від наших волонтерів. Нам разом вдалось закупити нові кисневі концентратори. Місто робить все можливе та постійно допомагає матеріально нашим медичним закладам та медикам. Щоб вони постійно відчували нашу турботу. Дякуємо медикам, які рятують життя людей”, – коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.



Читайте також:  Зеленський назвав причину сплеску COVID-19 в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.