facebook

Важка двобічна пневмонія: у Чернівцях помер дев’ятирічний хлопчик

За життя дитини боролись лікарі Чернівецької міської дитячої лікарні. Проте врятувати маленького пацієнта не вдалось. Лікарі діагностували у хлопчика важку форму двобічної пневмонії.



До Чернівецької міської дитячої лікарні машиною екстреної медичної допомоги 15 березня доставили дев’ятирічну дитину.

Про це кореспондентові ІА АСС розповіла начмед дитячої міської лікарні Ольга Бабина. За скаргами батьків, початковою підозрою був апендицит. Проте на приймальному покої діагноз не підтвердився. Лікарі визначили запущену важку форму запалення легень.

Експрес-тест на коронавірус негативний Чернівецька міська дитяча лікарня не визначена, як опорна, пояснюють лікарі, тому ПЛР-тестування там не проводять. Дитині зробили експрес-тест, і він показав негативний результат.

Перевели на штучну вентиляцію легень «Дитина була доставлена швидкою в другій годині ночі 15 березня з підозрою на гострий апендицит. Після огляду хірургів підозра не підтвердилась. Апендицит виключили. Стан дитини був важкий на момент госпіталізації. Клінічно після повного обстеження було підтверджено тотальну двобічну пневмонію. Дитина була переведена на ШВЛ», – розповіла начмед дитячої міської лікарні Ольга Бабина.

Врятувати маленьке життя не вдалось «Надавалась невідкладна допомога, антибактеріальна терапія. Все відповідно до протоколу. Але, на жаль, була дуже запущена важка двобічна пневмонія, з якою врятувати дитинку не вдалося. Експрес-тест на антиген показав негативний результат. ПЛР – тест не проводився. Вже буде згодом дослідження і результати надасть Лабцентр», – зазначила лікарка.

Адміністративний розгляд випадку У медзакладі кажуть: лікування маленького пацієнта відбувалося за протоколом. Адміністрація лікарні провела розслідування. «Зараз дітей у нас не багато. Дитина була в реанімації, в належних умовах, під цілодобовим наглядом чергового лікарського персоналу. Був адміністративний розгляд цього випадку.

Призначене лікування визнали адекватним, відповідним. Батьки були допущені до дитини, вони бачили і знали все, що відбувається, їм пояснювали все. Батьки давали свою письмову згоду на таке лікування. Заперечень під час лікування не було», – розповів керівник Чернівецької дитячої міської лікарні Сергій Сторожук.

Читайте також:  У Миколаєві 4-річна дівчинка загинула на дитячому атракціоні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.