facebook

Третя хвиля коронавірусу: Європа знову закривається на жорсткий карантин

Третя хвиля коронавірусу накриває Європу. До суворого локдауну повертаються Польща та Болгарія. Крім того, посилення обмежень анонсували також в Іспанії та Франції.

Про це повідомляє ТСН.

Від суботи, 20 березня, до суворого загальнонаціонального локдауну повертаються у Польщі. У країні стрімко зростає кількість хворих: понад 25 тисяч нових випадків на добу. Саме тому у тамтешньому уряді вирішили повернутись до загальнонаціонального локдауну. Обмеження діятимуть принаймні до 9 квітня. Якщо ситуація погіршуватиметься, то на католицький Великдень введуть ще більш суворий локдаун.

“Торгові центри, кінотеатри, музеї, галереї та всі інші розважальні заклади будуть зачинені у всій країні. Басейни, сауни, солярії та спортклуби також будуть зачинені. Учні переходять на дистанційне навчання”, – каже польський міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

Посилення обмежень анонсують і в Болгарії. Утім, остаточне рішення щодо формату локдауну тамтешні урядовці ухвалять 18 березня. Утім, скоріш за все країну зачинять на суворий карантин, бо нині в болгарських лікарнях заповнено понад 75% ліжок для хворих на коронавірус.

Планують посилити карантин і у Франції. Утім, поки що йдеться про кілька регіонів, зокрема і Париж. Паралельно французький уряд хоче пришвидшити вакцинацію. “Наша мета, щоб до середини квітня щеплення отримали не менше 10 мільйонів французів. Зараз маємо затримку, пов’язану з ситуацією довкола препарату AstraZeneca. Очікуємо, що це короткостроковий випадок і ми швидко відновимо темпи”, – наголосив речник французького уряду Габріель Атталь.

Нині 14 країн Євросоюзу призупинили використання вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca через випадки утворення тромбів після її застосування. Європейське медичне агентство на екстреній нараді обговорить дані про використання препарату та його побічні ефекти. Напередодні у ВООЗ закликали не зупиняти щеплення, адже не виявлено прямого зв’язку між використанням вакицни і тромбоутворенням. Загалом AstraZeneca прищепили уже понад 17 мільйонів людей, у 40 з них пізніше утворилися тромби.

Читайте також:  “Буде спалах”: медик, котра вилікувалася від коронавірусу, попередила українців (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.