facebook

Польща запроваджує новий тотальний локдаун

Уряд опрацьовує детальний список обмежень, які будуть діяти в країні



Уряд Польщі вирішив знову ввести жорсткий локдаун по всій країні. Кількість нових випадків зараження стрімко зростає. Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров’я країни Адам Недзельський, повідомляє Polsat News.

В рамках посилення карантину з суботи, 20 березня, будуть закриті театри, торгові центри, кінотеатри, готелі, басейни, та різні спортивні заклади. Школи повернутися на дистанційне навчання мінімум до 9 квітня.

Зараз уряд опрацьовує детальний список обмежень, які будуть діяти в країні.

У Польщі спостерігається стрімке зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом, а разом з цим і кількості активних випадків. За минулу добу зафіксували понад 25 тисяч нових випадків захворювання, тоді як на початку лютого щоденний приріст був у межах 7 тисяч випадків.

Між іншим, раніше Польща звинуватила російського консула у поширенні Covid-19. Мова йде про Ігоря Ощепкова, який працював консулом у Познані. Дипломат, за словами прессекретаря, отримав позитивний результат тесту на коронавірус 21 січня, але не дотримувався карантинних правил, брав участь у зустрічах і з’являвся в громадських місцях.

Також Польща не пустила автобус з українцями через одного пасажира з ковідом. При перевірці громадянин України заявив, що у нього позитивний результат аналізу на Covid-19, але почуває себе добре. Польські прикордонники одразу ізолювали транспорт, після чого повернули автобус з 25 громадянами України та одним громадянином Молдови назад на територію України. Їм відмовили у в’їзді до Польщі, оскільки їх в’їзд міг становити загрозу для здоров’я населення країни.

Додамо, що сьогодні глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив, коли в Україні буде новий локдаун.

Читайте також:  АТО в Малі: українець загинув при звільненні заручників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.