facebook

Як записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 в Україні: алгоритм дій

З 1 березня 2021 року громадяни України можуть записуватися в електронну чергу на отримання безкоштовної вакцини від коронавірусу.



У пріоритеті – лікарі, військові і люди похилого віку, однак прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше пообіцяв, що вже протягом нинішнього року зробити щеплення від COVID-19 зможуть всі охочі. Про те, як формується список очікування та як до нього можна приєднатися, розповідає OBOZREVATEL.

Хто перший отримає вакцину від коронавірусу
Вакцинація проти коронавірусу, згідно з планом, розробленим Міністерством охорони здоров’я, здійснюється в кілька етапів. Першими щеплення отримають пріоритетні категорії громадян у наступному порядку:

1) медики, які працюють з хворими на COVID-19, співробітники і мешканці установ для літніх людей, а також військові на фронті;

2) інші медики, люди віком від 80 років, працівники соціальної сфери;

3) люди у віці 65-79 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники освітньої сфери;

4) люди 60-64 років, люди з хронічними захворюваннями, співробітники місць позбавлення волі й ті, хто відбуваює покарання в таких місцях;

5) решта дорослого населення.

Кому не потрібно записуватися в чергу на вакцинацію
У чергу на вакцинацію від COVID-19 не слід записуватися таким категоріям українців, як:

працівники охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери;

працівники або жителі спеціалізованих установ (інтернатів, будинків для людей похилого віку);

військові;

працівники критично важливих структур державної безпеки (МВС, СБУ, Нацполіція, Нацгвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба).

У цьому випадку про можливість зробити щеплення має повідомити керівник установи.

Як записатися в чергу на вакцинацію від коронавірусу
Через сервіс “Дія”.

Через національний контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Як записатися на вакцинацію через сервіс “Дія”
Зайдіть на сайт “Дія” за допомогою електронного ключа або BankID, увійдіть в розділ “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19”, виберіть сферу діяльності, місце, де хочете вакцинуватися та чекайте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Читайте також:  Коронавірус у школі: відомий лікар розповів, що може захистити вчителів

Завантажте на смартфон додаток “Дія 2.0”, авторизуйтесь через “Приват24”, Monobank, або BankID НБУ. Виберіть розділ “Послуги”, потім “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19”, вкажіть сферу діяльності, місце, де хотіли б вакцинуватися, перевірте свій номер телефону та чекайте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Як записатися на вакцинацію від COVID-19 через контакт-центр МОЗ
Зателефонуйте за номером 0800 60 20 19, вкажіть у розмові з оператором свої дані (ідентифікаційний код або серію та номер паспорта) і місце, де хотіли б вакцинуватися. Чекайте запрошення на вакцинацію.

У Центрі громадського здоров’я МОЗ зазначають, що наразі список очікування на вакцинацію формується й коли настане черга отримання вакцин групою, до якої належить пацієнт, з ним зв’яжуться і запропонують вибрати дату і час процедури. Всі щеплення – добровільні і безкоштовні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.