facebook

Повідомили, чи зможуть українці обирати вакцину проти коронавірусу

Українці не зможуть обирати, якою вакциною проти коронавірусу імунізуватись. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, чекати на конкретний препарат не потрібно. Про це інформує 24 канал з посиланням на видання “НВ”.



Як зазначив Ляшко, це – загальносвітова практика. Саме управлінці та експерти вирішують, яку вакцину і як саме використати найбільш ефективно.

“Якщо ми говоримо про Pfizer, – він має температуру зберігання -70 градусів за Цельсієм; і після того, як препарат виходить за межі цієї температури, він має бути використаний упродовж 5 днів”, – додав Ляшко.

Як зауважив головний санлікар, найбільш раціональне використання – це робота мобільних бригад або спеціальних вакцинальних центрів. Вони можуть щепити організовані колективи.

Основне постачання в Україну – це будуть вакцини з більш оптимальними температурами зберігання – від +2 до +8 градусів за Цельсієм: AstraZeneca, Novavax, Sinovac.

“Тому ми обираємо платформу у вигляді пунктів щеплення, робимо все під таку температуру зберігання, є навчені медичні працівники. Вони саме з такою температурою зберігання вакцин для рутинних щеплень працюють упродовж всього життя, вакцинуючи дітей відповідно до національного календаря щеплень”, – розповів головний санлікар.

Зазначимо, що станом на 13 березня на вакцинацію записались вже 247 тисяч українців. За 13 березня, повідомляють у МОЗ, препарат проти COVID-19 ввели 3 596 людям. Загалом вакцинували вже понад 51 тисячу осіб.

Читайте також:  "Найбільший виклик для людства постав, «Омікрон» і «Дельта» ховаються перед мутантом": лікар про штам "Дельтакрон"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.