facebook

Паспорти вакцинації: ЄС може представити демоверсію документа 17 березня

Наразі світі немає спільного рішення щодо документа про вакцинацію від COVID-19. Європейський Союз планує представити демоверсію уніфікованого документа щодо цього 17 березня.



Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

“Немає зараз спільного напрацьованого у світі рішення, як має виглядати цей паспорт вакцинації. Країни, які проводять вакцинацію, передбачають видачу таких довідок, або сертифікатів, або QR-кодів в електронному або паперовому вигляді. Спільного рішення у світі зараз не існує. ЄС тільки обговорює уніфікований документ і планує представити демоверсію цього документу, ідеї, які будуть змінюватися я впевнений, ще не один раз, 17 березня”, – сказав Кучер.

Так за його словами, наприклад, в Ізраїлі таку довідку видають в електронному вигляді, в Польщі — QR-код, в Данії — відповідна довідка завантажується через спеціальний портал, Угорщина пропонує мобільний застосунок.

Він додав, що зараз в країнах Європи поки немає єдиного рішення як має виглядати і в якому форматі має існувати цей документ.

В той же час Кучер наголосив, що інформація про вакцинацію, зокрема, тих громадян, які вже отримали перше щеплення від COVID-19, зберігається у реєстрі Електронної системи охорони здоров’я. Цю інформацію вносять медичні працівники, які проводять щеплення.

Таким чином, коли буде ухвалено уніфікований документ щодо вакцинації від COVID-19, на основі даних в Електронній системі охорони здоров’я буде можливість видавати відповідну довідку чи сертифікат.

“Ми готові підтримати те технічне рішення, яке буде використовуватися”, – сказав Кучер.

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого, 1 березня стартував запис до листа очікування вакцинації. Станом на 15 березня до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалося 258 663 людини.

Читайте також:  Степанов озвучив розширені умови роботи шкіл із 1 вересня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.